گیربکس افزاینده قدرت چیست؟ گیربکس صنعتی دور بالا

گیربکس افزاینده

گیربکس افزاینده قدرت چیست؟ چرخ دنده ها، انتقال دهنده های مکانیکی هستند که در بسیاری از کاربردها مورد استفاده قرار می گیرند. چرخ دنده ها بازده بالایی دارند و می توانند مقیاس بزرگی از سرعت و قدرت را پوشش دهند. از آنجایی که چرخ دنده ها از فولاد آلیاژی خاص با عملیات حرارتی خاص تولید می شوند، این انتقال ها مقادیر کوچکی دارند. گیربکس افزاینده نیز، دسته ای از گیربکس های صنعتی و نقطه مقابل گیربکس کاهنده بوده و در صنعت کاربردهای متفاوتی دارد .

شرکت رها گیربکس، فعالیت های خود را در زمینه طراحی و فروش جعبه دنده های تولید شده توسط شرکت های بزرگ گسترش داده و آماده ارائه خدماتی از این قبیل، به مشتریان گرامی می باشد. برای انتخاب یک جعبه دنده مناسب با نوع نیازتان، با مشاوران و متخصصان این شرکت در ارتباط باشید. برای استعلام قیمت گیربکس صنعتی با رها گیربکس در تماس باشید.

در این متن، ابتدا به معرفی گیربکس افزاینده پرداخته و سپس طراحی این نوع گیربکس ها را بررسی می کنیم.

گیربکس افزاینده چیست؟

گیربکس افزاینده یا افزایش دهنده سرعت، گیربکس های مکانیکی با نسبت کمتر از یک هستند. بسته به نسبت کل مورد نیاز، افزایش دهنده های سرعت را می توان در یک یا چند مرحله ساخت. چرخ دنده های موجود در گیربکس افزاینده، می توانند با دندانه های استوانه ای یا دندانه های مارپیچ استوانه ای باشند. زمانی که سرعت های محیطی کم بوده و نیروهای محوری در یاتاقان پذیرفته نمی شود، استفاده از چرخ دنده هایی با دندانه های استوانه ای بهتر است. در مقابل، هنگامی که سرعت محیطی زیاد است (بیش از 12 متر بر ثانیه) و عملکرد  جعبه دنده بی صدا است، پیشنهاد می شود از چرخ دنده هایی با دندانه های مارپیچ استوانه ای استفاده شود.

گیربکس افزاینده

گیربکس ‌های افزایش ‌دهنده سرعت مورد استفاده در توربین ‌های کاپلان، با دندانه ‌های مارپیچ استوانه‌ای ساخته می ‌شوند. همچنین، یاتاقان ‌های چند برابری به گونه‌ای طراحی شده‌اند تا بتوانند نیروها را از چرخ دنده‌ های استوانه‌ای و نیروهای محوری را از توربین بگیرند.

طراحی چرخ دنده ها در گیربکس افزاینده

در طراحی چرخ دنده های گیربکس افزاینده باید معیارهایی را در نظر گرفت. موقعیت محورها، یعنی چرخ دنده هایی با محورهای موازی یا چرخ دنده هایی با محورهای متقاطع، در طراحی بسیار مهم است. شکل دندانه یکی دیگر از معیارهای طراحی است. اینکه چرخ دنده هایی با دندانه های استوانه ای انتخاب کنیم یا چرخ دنده هایی با دندانه های مارپیچ استوانه ای، به نیاز سیستم بستگی دارد.

معیارهای دیگری مانند موقعیت نسبی سطوح مش بندی( مش بندی داخلی یا خارجی)، جهت چرخش( در جهت یا خلاف جهت)، نسبت( نسبت ثابت یا متغیر)، اندازه نسبت( کمتر یا بیشتر از یک) و مشخصات دندانه در طراحی چرخ دنده ها بسیار حائز اهمیت است. برای آشنایی با واریاتور کلیک کنید.

چرخ دنده گیربکس افزاینده

طراحی گیربکس صنعتی شرکت رها گیربکس، طراحی گیربکس های افزاینده را با اندازه های استاندارد انجام می دهد. مهندسان طراح این شرکت، کاملا در کار خود متخصص بوده و طراحی جعبه دنده ها را با نهایت دقت انجام می دهند.

تفاوت گیربکس های افزاینده و کاهنده در چیست؟

گیربکس های کاهنده با کاهش سرعت و افزایش گشتاور، خروجی مناسبی را با سرعت کم تحویل می دهد. در حالی که گیربکس افزاینده، باید سرعت خروجی را نسبت به سرعت ورودی بیشتر کند. گیربکس کاهنده برای کاهش سرعت باید نسبت چرخ دنده ها را بیشتر کند، به عبارت دیگر، باید در ابتدای سیستم از چرخ دنده کوچک استفاده شده و کم کم چرخ دنده بزرگتر شود. اما این موضوع در گیربکس افزاینده برعکس بوده و به همین دلیل است که نسبت چرخ دنده ها کمتر از واحد است؛ زیرا چرخ دنده های ورودی بزرگ، و چرخ دنده های خروجی کوچکتر هستند.

قرارگیری چرخ دنده ها در گیربکس افزاینده از بزرگ به کوچک است؛ به این ترتیب، سرعت با گذر از چرخ دنده ها و افزایش دور آنها، افزایش می یابد. پس هنگام مونتاژ یک جعبه دنده افزاینده، اولویت با چرخ دنده ای است که تعداد دندانه ی بیشتری دارد. میتوانید درمورد incremental gearbox در این صفحه مطالعه کنید.

محل قرارگیری هر دو نوع گیربکس مشابه یکدیگر است؛ یعنی بین محرک و متحرک قرار می گیرند. اما تفاوت در این است که گیربکس کاهنده با کاهش سرعت و افزایش قدرت کار می کند؛ در حالی که گیربکس افزاینده سرعت را افزایش داده ولی قدرت آن کاهش می یابد.

دیگر تفاوت این دو نوع گیربکس، به کاربردهایشان مربوط می شود. از گیربکس کاهنده در کارخانه ی سیمان و فولاد استفاده ی زیادی می شود؛ در حالی که اصل کاربرد گیربکس افزاینده به صنایع پتروشیمی، پالایشگاه و نیروگاه مربوط می شود.

گیربکس افزاینده خورشیدی چیست؟

گیربکس افزاینده سیاره ای، یکی از قطعات صنعتی بوده که کاربردهای فراوانی دارد. از جمله ی این کاربردها، می توان به کاهش سرعت موتور و افزایش گشتاور خروجی اشاره کرد. از گیربکس افزایش دهنده سرعت مدل خورشیدی در بالابرها، معدن‌کاری، ساخت و ساز ، حمل و نقل و سایر صنایع، به عنوان یک قطعه پشتیبانی استفاده می شود. برای آشنایی با گيربکس بالابر کلیک کنید.

از آنجایی که تنها یک مجموعه از چرخ دنده های خورشیدی، نمی تواند یک نسبت انتقال بسیار بزرگ را ایجاد کند، ممکن است لازم باشد که برای ایجاد نسبت انتقال بزرگتر، از دو یا سه مجموعه استفاده نمود. برای افزایش طول گیربکس افزاینده مرحله دوم یا سوم، باید تعداد دنده های خورشیدی را افزایش داد. به این ترتیب، راندمان مجموعه کاهش می یابد. استاندارد های گیربکس صنعتی چیست؟

گیربکس افزاینده خورشیدی

برای کوئنچ سطحی این نوع گیربکس ها، در چرخ دنده ‌های کوچک از کوئنچ با فرکانس بالا و در چرخ دنده ‌های بزرگ، از کوئنچ با شعله استفاده می شود. لایه سخت‌شده سطحی زمانی بهترین عملکرد را دارد که پایه ریشه دندانه نیز سخت باشد. ماده ای که از آن برای کوئنچ سطح استفاده می شود، فولادی با کسر جرمی کربن 35/0٪ تا 5/0٪ است. با این روش، می توان سختی سطح دندانه را به 45 ~ 55 HRC رساند.

در خانواده گیربکس های افزایش دهنده سرعت، گیربکس افزایش سرعت خورشیدی دارای مزایای بسیاری از جمله اندازه کوچک، راندمان انتقال بالا، محدوده کاهش گسترده و دقت بالا می باشد. به همین دلیل، در سیستم های انتقال پله ای،  سروو، dc و سایر سیستم های انتقال، به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد.

جعبه دنده های صنعتی برای تغییر سرعت، گشتاور و قدرت در صنعت کاربردهای فراوانی داشته و نوع آن با توجه به نیاز کاربر مشخص می شود. شرکت رها گیربکس، آماده ارائه انواع خدمات در زمینه گیربکس صنعتی می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *