گیربکس های صنعتی تولید شده و قابل عرضه در مجموعه رهاگیربکس را میتوانید در این صفحه مشاهده کنید. اطلاعات کاملی از گیربکس صنعتی در این صفحه جمع آوری شده است. میتوانید جهت مشاوره و خرید گیربکس صنعتی با شماره تلفن های مجموعه  تماس حاصل نمایید. 

گیربکس صنعتی در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرد که وظیفه آن انتقال نیرو از چرخدنده ای به چرخ دنده دیگر است. جعبه دنده ها وظیفه دارند تا گشتاور و سرعت را به یکدیگر تبدیل کنند. در همه گیربکس های صنعتی رابطه گشتاور و سرعت عکس یکدیگر است. یعنی با افزایش شتاور سرعت کاهش پیدا میکند. یا برعکس با افزایش سرعت ، گشتاور کاهش پیدا مکیند. 

در زبان فارسی به  gearbox جعبه دنده میگویند. جعبه دنده ها در صنایع مختلف و خودرو ها نیز مورد استفاده قرار میگیریند. 

گیربکس صنعتی چیست؟

گیربکس صنعتی یکی از اجزای مکانیکی برای انتقال نیرو است. گیربکس صنعتیرا میتوان به عنوان یک ماشین ساده ای درنظر گرفت که بعد بر سر راه الکتروموتور نصب میشود تا به وسیله آن نسبت چرخش الکتروموتور را تغییر داد تا گشتاور مورد نیاز دستگاه را تولید کند.

همانطور که قبلا گفتیم هدف استفاده از گیربکس افزایش گشتاور یا سرعت است. در واقع جعبه دنده ها واسطه ای برای ایجاد تعادل بن سرعت و توان هستند.

یکی دیگر از کاربرد جعبه دنده ها 

از جعبه دنده های صنعتی همچنین می توان برای تغییر جهت چرخش نیز استفاده کرد. خروجی اکثر گیربکس های صنعتی به صورت گشتاور است و مصرف کننده باید امکان دریافت توان به صورت گشتاور را داشته باشد تا بتواند در آن تغییرات ایجاد کند.

دسته بندی کلی گیربکس صنعتی چیست؟

گیربکس های صنعتی ابتدا دارای 2 دسته بندی کلی هستند:

  1. گیربکس کاهنده 
  2. گیربکس افزاینده

گیربکس کاهنده

گیربکس کاهنده وظیفه کاهش دور الکتروموتور را دارد تا بتواند توان خروجی را فزایش دهد.

گیربکس افزاینده

گیربکس افزاینده بین موتور و متحرک قرار می‌گیرد و با افزایش دور الکتروموتور،گشتاور خروجی را افزایش میدهد و باعث کاهش توان میگردد. 

در صنایعی مثل نیروگاه، پتروشیمی و پالایشگاه که نیاز به دور بالا داریم ، از گیربکس افزاینده استفاه میشود.

دسته بندی گیربکس صنعتی بر اساس نوع قرارگیری دنده ها

  1. گیربکس هلیکال
  2. گیربکس حلزونی
  3. گیربکس خورشیدی
  4. گیربکس صنعتی خاص

در انتخاب گیربکس صنعتی به چه عواملی دقت کنیم؟

  1. در چه دستگاهی استفاه میشود؟
  2. دمای محیط چه قدر است؟
  3. شرایط محیط چگونه است؟ از جمله گرد و خاک ، رطوبت و …
  4. موتور محرک ( نوع و مشخصات )
  5. نوع انتقال قدرت بین موتور گیربکس مستقیم (از طریق کوپلینگ کلاچ ، واریاتور)
  6. آرایش محورها
  7. مقدار بار شعاعی و یا پیشران و علل آن
  8. و …

گیربکس های تولیدی رها گیربکس چیست؟

در رها گیربکس انواع گیربکس های کاهنده و افزاینده از جمله گیربکس های سیکلوئیدی، هیلیکال، خورشیدی ، حلزونی ، گیربکس های ادوات کشاورزی، جعبه دنده های بالابر، نوار نقاله و انواع و اقسم گیربکس های خاص به صورت سفارشی تولید و عرضه میگردد. 

انواع گیربکس صنعتی چیست؟

گیربکس صنعتی هلیکال یا شفت مستقیم

گیربکس مارپیچ یک گیربکس صنعتی کم مصرف است و از نظر اندازه نیر کوچک ااست. این تجهیزات برای طیف گسترده ای از کاربردهای صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد ، اما معمولاً کاربرد اصلی آن در کارهای سنگین است . گیربکس مارپیچی در ساخت پلاستیک ، سیمان ، لاستیک و سایر تنظیمات سنگین صنعتی از محبوبیت خاصی برخوردار است. در سنگ شکن ها ، کولرها و نقاله ها که کاربردهای کم مصرف دارند مورد استفاده قرار میگیرد. ساختار این نوع از گیربکس ها مارپیچ است که به آن هلیکال نیز میگویند. نوه این جعبه دنده ساده است ولی دارای امتداد پروفیل مورب نسبتت به امتداد شفت است. با حرکت یک نقشه در امتداد سطح دنده انتقال نیرو در این گیربکس صورت میگیرد.

گیربکس صنعتی

گیربکس صنعتی مارپیچ از این نظر منحصر به فرد است که در زاویه ای ثابت است که هنگام حرکت ، دندان های بیشتری را قادر می سازد تا در همان جهت تعامل داشته باشند. جعبه دنده های مارپیچی اکسترودر در مواقعی مورد استفاده قرار می گیرند که استحکام پیچشی به حداکثر برسد و برای کاربردهای کم سر و صدا مورد استفاده قرار میگیرد . از گیربکس های اکستروژن در صنعت پلاستیک و در ماشین آلات استفاده می شود که به قدرت مکانیکی بالایی احتیاج دارند. آیا میدانید گیربکس اکسترود چیست؟

گیربکس صنعتیِ خورشیدی

سفارش گیربکس خورشیدی

دربین انواع گیربکس صنعتی به لحاظ راندمان گیربکس خورشیدی دارای بیشترین راندمان است و امروزه کاربرد بسیاری در صنعت پیدا کرده است.  در صنایع پمپ سازی گیربکس خوررشیدی به عنوان گرداننده اصلی پمپ و مونو پمپ ها یکی از پرکاربردترین انواع گیربکس در این صنایع هستند . گیربکس حورشیدی برای استقامت ، دقت و عملکرد مشخصی ایده آل است . این نوع گیربکس باعث افزایش طول عمر تجهیزات شما و عملکرد بهینه می شود . گیربکس های حورشیدی یا از نوع جامد و فرمتِ توخالی هستن یا از نوع  فلنج ، شافت یا پا استفاده می شوند.

گیربکس صنعتی افزاینده

گیربکس صنعتی

گیربکس های افزاینده با کاهش گشتاور سرعت دستگاه را بالا میبرند این نوع گیر بکس ها در دستگاه هایی مانند سانتریفیوژ ها که باید دارای سرعت بالایی باشند استفاده میشود

گیربکس های کاهنده

گیربکس صنعتی  کاهنده دور الکترو موتور را نسبت به ( I ) گیربکس تغییر می دهد. ویژگی های گیربکس های کاهنده به شرح زیر است :

  • راندمان بالا
  • ابعاد کوچک و مناسب
  • نصب و استفاده آسان
  • بهره دهی مطمئن و بدون ایراد
  •  در طراحی و ساخت تجهیزات خطوط انتقال و جابجایی و تغییر مواد،کاربرد شایانی دارند.

گیربکس الکتروگیربکس

گیربکس صنعتی الکتروگیربکس در تعریف ساده یک واحد مکانیکی شامل یک شافت است که در داخل یک هوزینگ قرار گرفته است و تعدادی از انواع دنده های مدور بر روی آن واقع شده اند. البته الکتروگیربکس برای اینکه کاربرد مناسب تری داشته باشد و حرکت و انتقال قدرت آن بصورت نرم تر و بدون ضربه صورت پذیرد نیاز به متعلقاتی مانند صفحه های اصطکاکی دارد. هدف اصلی از بکارگیری الکتروگیربکس ها در سیستم های مکانیکی افزایش گشتاور همزمان با کاهش سرعت حرکت موتور دوار که گاهی از نوع الکتروموتور و گاهی موتور های احتراق داخلی و یا انواع دیگر موتور های دوار است می‌باشد .

گیربکس کرانویل پینیون

یکی از دیگر از انواع گیربکس صنعتی مورد نیاز در رده ی گیربکس قدرتی، گیربکس کرناویل است . اجزای تشکیل دهنده ی گیربکس کرانویل تعدادی چرخ دنده هلیکال (مارپیچ) و دو عدد چرخ دنده ی مخروطی شکل می باشد که امکان انتقال قدرت در زاویه ۹۰ درجه را فراهم می کند. گیربکس کرانویل دارای نام هایی همچون گیربکس ۹۰ درجه ، گیربکس شافت از بغل و گیربکس هالو شافت نیز می‌باشد .

تا اینجای کار با تعریف کلی از گیربکس صنعتی و انواع آن آشنا شدید که شامل گیربکس های هلیکال ، خورشیدی ، افزاینده ، کاهنده و الکتروگیربکس بود .

برای مطالعه مقاله انگلیسی انواع گیربکس صنعتی به لینک روبرو مراجعه کنید : Transmission

گیربکس حلزونی (Worm Gearbox)

پر مصرف ترین نوع جعبه دنده ها نوع حلزونی است. اجزای آن یک ماردون فولادی بسیار مستحکم است به همراه یک چرخدنده حلزونی شکل. به این گیربکس مکعبی هم هم گفته میشود. حرکت سینماتیکی این جعبه دنده از همین دو قطعه ماردون و چرخدنده تشکیل میشود.  ساختار و زاویه خروجی این گیربکس به گونه ای است که کارکرد آن نرم و در بالابر ها و آسانسور ها استفاده فراروان دارد. ویژگی دیگر آن عدم برگشت پذیری در نسبت تبدیل به بالای 30 است. این جعبه دنده را میتوان در 8 حالت مختلف نصب کرد که باعث سهولت کار میشود.

گیربکس آویز

گیربکس آویز شبیه به گیربکس هلیکال است با این تفاوت که در جعبه دنده آویز شافت  خروجی با شفات ورودی موازی است. به خاطر سبک طراحی این جعبه دنده کارایی آن برای میکسر ها بسیار مناسب است. 

نام دیگر این جعبه دنده گیربکس جرثقیل سقفی است. این جعبه دنده کمترین فضای ممکن را اشغال میکند که باعث فراوانی در استفاده میشود. گیربکس آویز با توجه به محل نصب و نوع کاربرد در انواع مختلفی به بازار عرضه می شود.

گیربکس دور متغیر

گیربکس دور متغیر برای کاهش دور خروجی الکتروموتور ها بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. نام دیگر این جعبه دنده ها واریتور است. 

این نوع گیربکس ها بصورت مکانیکی دور را به میزان 0.9 تا 0.1 دور خروجی از الکتروموتور کاهش می دهند. مکانیزم کاهش دور دستی بوده و از طریق باز و بسته نمودن پیچی که در بالای این گیربکس ها تعبیه شده است صورت می پذیرد.

واریتور را میتوان هم به الکتروموتور 3 فاز وصل کرد هم به تک فاز.  تک فاز 220 ولت با دور 100RPM قابل کوپل شدن دارد. با وجود این جعبه دنده نیازی به اینورتر نداریم.   جنس پوسته آن آلمینویمی یا فولادی و جنس دنده فولادی است.

گیربکس سایکلو

گیرکبس سایلکو لقی ندارد و از نظر ظاهری شبیه به جعبه دنده خورشیدی است. در این گیربکس دنده پینیون وجود ندارد. نیرو گشتاور نیز از طریق اعمال بار لغزشی دو سطح انتقال داده می شود. 

موتور گیربکس سایکلو با نیروی غلتشی عمل کرده و این عمل باعث می شود تا نیروی برشی در قطعات از بین برود. گیربکس های سایکلو در مقایسه با گیربکس های دیگر به دلیل توزیع یکسان بار و تحمل شوک بارهای شدید توسط اجزای انتقال قدرت برتری دارند. 

اجزاء گیربکس صنعتی

بدنه اصلی یا پوسته 

بدنه اصلی در گیربکس صنعتی به عنوان فندانسیونی است که سایر اجزا مثل شفت ، بلبیرینگ ها را نگه میدارد و نیروي حاصل از آن ها را تحمل میکند و هم از اجزاي داخلی محافظت میکند . و به دلیل اینکه تحت تاثیر تنش و نیرو و کرنشهاي حرارتی میباشد باید ضخامت پوسته و تلرانسهاي آن مورد بررسی قرار بگیرد . جنس پوسته معمولا از چدن ریختگري می باشد چون هم ارزان تر از سایر جنسها مثل فولاد است و هم خاصیت میرا کنندگی ارتعاش ات را دارد . در بعضی مواقع که تنشهاي وارده به پوسته زیاد باشد جنس پوسته را از فولاد ریختگري میسازند. بدنه گیربکس صنعتی را در کاربردهاي خاصی مانند خودرو سازي که به وزن سبک احتیاج داریم جنس پوسته را از آلیاژهاي سبک تر می سازند.

معمولا سعی میشود پوسته گیربکس صنعتی را حداکثر دو تکه بسازند مگر در مواقعی که اندازه آن آنقدر بزرگ است که ریخته گري یک تکه مشکل سازمی باشد . بنابراین در این مواقع چند تکه را به هم جوش می دهند . عیب این طرح این است که به خوبی حالت دو تکه نمیتواند سر و صدا را میرا کند . البته بعد از جوشکاري تحت عملیات حرارتی قرار می گیرد تا تنشهاي حرارتی ناشی از جوشکاري کم شود. در gerabox هاي دوتکه سطوحی که روي هم قرار می گیرند باید با دقت زیاد ماشین کاري شوند و بین این دو تکه هم واشر مناسب قرار میگیرد تا از نشت روغن جلوگیري کند.

ترتیب بستن پیچ ها باید به گونه اي انجام شود که باعث تاب برداشتن پوسته  گیربکس صنعتی نشود . محور شفت ها در صفحه اي که دو پوسته بر روي هم قرار میگیرند مستقر می شود . اگرگیربکس در شرایطی کار میکند که تحت تاثیر عوامل خارجی مثل محیط اسیدي یا مه نمک یا شرایطی که گیربکس در معرض خوردگی قرار گیرد لازم میشود که سطح پوسته گیر بکس را آبکاري یا رنگ کنند.

شفت ها یا محور ها

شفت ها در گیربکس صنعتی ،  عضو چرخنده اي است که سطح مقطع آن معمولا دایره ای شکل است و براي انتقال توان یا حرکت به کار می‌رود. شفتها به عنوان محور چرخش یا نوسان اجزایی مانند چرخدنده ها ، چرخ تسمه ها ، چرخ لنگرها ، میل لنگ ها وچرخ زنجیرها به کار می روند .

یک میل محور عضو غیر چرخنده اي است که گشتاوری به آن وارد نمی شود و فقط به عنوان تکیه گاه اجزایی مانند چرخ ها و چرخ تسمه ها به کار می رود

در گیربکس صنعتی و طراحی یک شفت باید موضوعات زیر را مد نظر قرار داد  :

  • – تغییر شکل خمشی
  • – تغییر شکل پیچشی
  • – شیب شفت در یاتاقان ها
  • – تغییر شکل برشی ناشی از بارهاي عرضی
  • – استحکام استاتیکی
  • – استحکام خستگی
  • – قابلیت اعتماد

گیربکس صنعتی

شکل هندسی یک شفت معمولا به صورت یک استوانه پلکانی است . چرخدنده ها ، یاتاقان ها و چرخ تسمه ها باید به دقت نصب شوند و اقدامات لازم براي تحمل بار محوري صورت گیرد . استفاده از پله بر روي شفت روش بسیار خوبی براي نصب اجزایی مانند چرخدنده ها و چرخ تسمه ها بر روي آن است .

درپوش بلبرینگ گیربکس صنعتی

درپوش بلبیرینگ باید به دو تکه پوسته پیچ شود . وظیفه آن پوشاندن سوراخ هایی است که بلبیرینگ ها را در آن نصب میکنند و از طرفی کمک می کنند که بلبیرینگ در محل مناسب خود بماند و همچنین درپوش ها براي سوار کردن سیل ها استفاده میشوند. سیلها در محل شیار درپوشها فیت میشوند بنابراین در هنگام ماشینکاري باید به تلرانس درپوش توجه کرد و باید به قطر خارجی سیل توجه شود. در سطح بین درپوش و پوسته واشری براي پیشگیري از نشت روغن میگذارند

نشت بند ها

به طور کلی براي حفاظت یاتاقان از گردو خاك و مواد خارجی و نگهداري روغن از حفاظ هاي همراه یا همان نشتبند استفاده میشود . نشتبندي به سه روش انجام می شود که شامل نشت بند نمدي ، نشتبندهاي تجاري ، و نشتبندهاي شیار دار می باشد.

نشت بند نمدی

براي سرعتهاي کم که نشتبندي که روغنکاری با گریس باشد به کار میرود . سطوح تماس آنها باید بسیار خوبپرداخت شده باشد . براي جلوگیري از گردو خاك کاسه نمد را باید در شیاري ماشینکاري شده جاي داد و یا با ورقهاي محافظ که با پرس ساخته میشوند پوشاند.

نشت بند تجارتی

از به هم سوار کردن قطعات کشسان که احیانا فنري نیز پشت آنها قرار دارد و در غلافی از ورق فلزی جا زده می شوندساخته می شود ، این نشت بندها را بیشتر با پرس که در درون خزینه اي که در درپوش یاتاقان درست شده سوار می کنند. چون این نشت بند ها به وسیله مالش با قسمتهاي گردان نشتبندي را فراهم می کنند نباید در سرعتهاي زیاد به کار روند.

نشت بندهاي شیاري پیچاپیچ

این نوع از نشتبندها به خصوص در سرعتهاي بالا به کار می روند ، میتوان هم براي روغن و هم براي گریس آنها را بهکار برد. گاهی با روغن پخش کن به کار میروند دست کم سه شیار دارند می توان شیارها را روي سوراخ یا قطر بیرونی تعبیه کرد .

واشرهاي آب بندي

واشرها اجزایی هستند که براي آب بندي بین د و قطعه استفاده می شوند . این واشرها از نشت روغن یا آب یا گاز از بین محافظ جلوگیري میکنند که از لحاظ جنس به انواع واشر هاي کائوچویی و فلزي و کاغذي و پلاستیکی و لاستیکی طبقه بندي میشوند که براساس میزان آببندي که مورد نیاز است و با توجه به مقدار فشاري که دو سط ح وارد می کنند واشر مورد نظر انتخاب میشود.

خارها ، پین ها و پیچهاي تنظیم

طیف گسترده اي از پین ها و خارها و وجود دارند که بسیاري از پین ها مانند پین هاي فنري عمل می کنند . برخی از این پین ها مانند خارها براي تثبیت موقعیت به کار میروند و نبایستی تحت گشتاور هاي بسیار بالا قرار گیرند اما برخی دیگر تحت گشتاورهاي بسیار بالا قرار می گیرند .

نکته : برای مطالعه دقیق و آموزش درمورد ساخت گیربکس های صنعتی می‌بایست به کتب مرجع رجوع کرده و دوره های آن را بگذرانید .

خلاصه : در بالا با اجزای تشکیل دهنده گیربکس آشنا شدید در ادامه ویدئو های ساخت گیربکس صنعتی را مشاهده خواهید کرد .دانلود پی دی اف گیربکس صنعتی :

پی دی اف گیربکس صنعتی

گیربکس صعنتی چیزی است که به دنبال آن آمده اید ؟ قصد سفارش دارید ؟ می‌خواهید اطلاعات خود را افزایش دهید ؟ یا به دنبال تعمیر گیربکس صنعتی هستید ؟ ما پاسخ همه سوالات شما را خواهیم داد .